Ontspannings massage

Een ontspannende massage, met een combinatie van klassieke ontspanningsmassage technieken en technieken die zijn afgeleid van de Ayurvedische massage die zijn oorsprong vindt in India, waarbij warme kruidenoliën worden gebruikt en die gericht is op het herstellen van de balans tussen lichaam en geest.

Ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundig en gezondheidssysteem. Dat zo’n 6.000 jaar geleden op schrift werd gesteld in India. Ayurveda betekent ‘kennis van het leven’, Ayu is leven en veda is kennis.

Ik gebruik de basis van de ayurvedische massage, deze brengt het hele lichaam in balans. Lichaam en geest worden dichter bij elkaar gebracht en het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Ayurvedische massage is een zachte energetische massage. In deze massage worden massagetechnieken gecombineerd met het stimuleren van de Marma en Chakra punten. Marma punten zijn drukpunten uit de Ayurvedische leer.

Ayurvedische massage werkt op de spieren en op het energiesysteem: de aura en chakra's. De gewrichten ontspannen zich en stress, vermoeidheid en slapeloosheid worden bestreden. De massage zorgt voor meer energie, helpt om gifstoffen die vast zitten te verwijderen en helpt bij het losmaken van emotionele blokkades. Het activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop.
De massage reinigt, ontspant en voedt het fysieke lichaam, de emoties en de geest.